گرده

گرده نام یکی از نان های سنتی بوشهر است که برای افطار طرفداران بسیاری دارد.

این نان سنتی اغلب در خانه ها و توسط بانوهای بوشهری آماده و عرضه می شود که در ماه رمضان تولید و عرضه آن افزایش یافته و یکی از نان های لذیذ برای سفره افطار محسوب می شود.

آرد، شکر، روغن و کنجد مواد این نان سنتی را تشکیل داده و پس از پختن در تنور، آماده سرو می باشد.

 

 

 

مسقطی

 

مسقطی یک نوع شیرینی است که مواد اولیه این شیرینی آرد نشاسته می باشد. طرز تهیه آن شبیه به تهیه فرنی نشاسته‌است اما مدت زمان تهیه آن طولانی تر و همراه با پرداخت بسیار است. بعد از آماده شدن آن حالت کشسان به خود می‌گیرد. برای تزئین و زیبائی آن از خلال پسته یا بادام و گردو استفاده می‌شود.
مسقطی یکی از سوغاتی‌های چند شهر جنوبی ایران مانند بوشهر و لار است.

 

تهیه مسقطی:

 

مواد لازم :

نشاسته ربع ليوان
آب دو ليوان
گلاب ربع ليوان
هل و زعفران به ميزان زياد!
شكر يك و يك چهارم ليوان
كره 100 گرم
مغز پسته

طرزتهیه :

ابتدا نشاسته و آب و زعفران و هل رو مخلوط كرده و بعد روي حرارت قرار ميديم

 

 

 

مرتب هم ميزنيم تا به خوبي غليظ بشه

 

 

گلاب و شكر رو اضافه كرده مجددا با حوصله به طور مداوم هم ميزنيم تا زماني كه حسابي غليظ شه
نكته اش به همينه كه خيلي همش بزنيم تا زماني كه با چشم ببينيد كه خوب غليظ شده

حالا كره رو اضافه ميكنيم و اينقدر هم ميزنيم تا مسقطيمون به روغن بيافته
زمان خيلي زيادي ميبره حتي با اين ميزان خيلي كمي كه من بهتون دادم هم سه ربع بايد سر پا وايسي و مرتب هم بزني

 

 

حدودي ميتونم بگم حجم مواد توي ديگ به يك سوم ميرسه
يعني ديگه حسابي غليظ و كشدار ميشه

ديگه آخراش احساس ميكنيم اگر بيشتر رو حرارت بمونه ميسوزونيمش. يعني لب مرز سوختن و نسوختن. يه چيزي تو مايه هاي كارامل يعني بايد اون نكات درمورد اين هم اجرا شه.

راستي اين وسط اگه ته ديگي هم ايجاد شده همش بزنيد تا وارد مسقطي بشه يكي از لذتهاي خوردن مسقطي اينه كه وسط جويدن يه دفعه يه تيكه كاراملي ته ديگ بره زبر دندون آدم. يامي!

از روي حرارت بر ميداريم و اگر دوست داريم توش مغز پسته ميريزيم.

 

 

چون خيلي خيلي غليظ شده بايد با قدرت هم بزنيم تا مغز پسته ها توش قاطي شن

در مورد پختن مسقطي بايد اين نكته رو فراموش نكنيد كه رمز موفقيت شما در صبوريتونه. يعني بايد سر پا وايسيد و هم بزنيد و هم بزنيد و هم بزنيد. اگر كم حرارت ببينه يا كم هم زده بشه نهايتا اون معجون غليظ و سفت و كشدار رو نخواهيد داشت. از ما گفتن بود.

حالا يه قالب يك وجبي كوچولو رو خوب چرب ميكنيم و مسقطيمون رو توش ميريزيم و ميذاريم سرد شه.