منوی اصلی
سلول ها هم صداها را می شنوند
- نمایش از شنبه, 28 ارديبهشت 1404 10:20
- دسته: مقالات
- بازدید: 6
دانشمندان ژاپنی به تازگی یکی از پیچیده ترین رازهای بدن انسان را رمزگشایی و اعلام کردند که سلول های بدن می توانند صدای ما را بشنوند و نسبت به آن، واکنش نشان دهند. مطالعه جدید نشان می دهد، سلول های بدن ما واقعا قادر به شنیدن هستند، اما نه به شیوه ای که ما معمولا فکر می کنیم، بلکه سلول ها ارتعاشات صوتی را حس می کنند و این ارتعاشات می توانند رفتار سلول ها را تغییر دهند.
شناسایی 190 ژن حساس به صدا
به گزارش انستیتو تکنولوژی ماساچوست، تیمی از پژوهشگران دانشگاه کیوتو ژاپن حدود 190 ژن حساس به صدا را شناسایی کرده اند که بر وضعیت سلول و بافت ها تاثیر می گذارد. به عنوان مثال وقتی صدای بلند هواپیمای در حال برخاستن یا صدای بلندگوهای کنسرت را می شنوید، این صدا در تمام وجودتان احساس می شود. در چنین مواقعی، نه تنها مغز و گوش هایتان آن را درک می کنند، بلکه سلول های شما نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. از نظر فنی، صدا پدیده ای ساده و شامل امواج مکانیکی است که منتشر می شود. صدا همچنین منبع حیاتی اطلاعات محیطی برای موجودات زنده محسوب می شود اما به نظر می رسد می تواند تاثیراتی فراتر از تصور ما بر بدنمان داشته باشد.
درمان بیماری ها با صدا
«ماساهیرو کومتا»، یکی از پژوهشگران این طرح گفت: «برای بررسی تاثیر صدا بر فعالیت های سلولی، سیستمی طراحی کرده ایم که سلول های کشت شده را در معرض امواج صوتی قرار می دهد. تیم تحقیقاتی ما ابتدا یک مبدل ارتعاش را به صورت وارونه روی یک قفسه نصب کرد، سپس با استفاده از یک پخش کننده دیجیتال متصل به یک تقویت کننده، سیگنال های صوتی از طریق مبدل به یک دیافراگم متصل به ظرف کشت سلولی ارسال شد. بدین ترتیب این روش به پژوهشگران اجازه داد میزان فشار صوتی وارده به سلول های کشت شده را بررسی کنند. پس از انجام آزمایش های مختلف، این تیم متوجه تاثیر قابل توجه صدا در مهار عملکرد برخی سلول ها شد. به عنوان مثال صدا می تواند بر فرآیندی که طی آن پیش سلول های چربی به سلول های چربی تبدیل می شوند، تاثیر بگذارد.»در این تحقیق روشن شده که صدا می تواند مستقیما بر سلول ها تاثیر بگذارد و به عنوان مثال با مهار رشد سلول های چربی، برخی ژن ها را فعال کند. این یافته امکان استفاده از امواج صوتی برای کنترل وضعیت سلول ها و بافت ها را آشکار می کند. به عبارتی صدا تنها از طریق گوش ها شنیده نمی شود بلکه صحبت های ما با تک تک سلول هایمان شنیده می شود و می تواند بر عملکرد و مکانیزم بدن ما تاثیر گذار باشد و رفتار سلولی را تغییر دهد. از آنجا که تحریک صوتی ابزاری غیرتهاجمی و ایمن است، بنابراین می تواند بزودی برای درمان های پزشکی و مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرد.
آرزو کیهان
گروه علم و فناوری