تصاویر/ ایران عصرقاجار به روایت عکاس آلمانی

مهندس و عکاس آلمانی یکی از ارزشمندترین مجموعه ها از ایران در عصر قاجار را عکاسی کرده است که اکنون منبع مهمی برای بررسی زندگی و زمانه مردم ایران در عصر حکومت قاجار است.

 
ارنست هولتزر مهندس و عکاس آلمانی از عکاسان پیشگام نیمهٔ دوم قرن نوزدهم میلادی بود که در عصر حکومت ناصرالدین‌شاه قاجار به ایران آمد و 20 سال از عمر خود را در اصفهان گذراند.
 
هولتزر در ۷ ژانویهٔ ۱۸۳۵ در روستای "کلاینشمالکالدن" از توابع شهر تورینگن زاده شد. و در سال ۱۸۶۲ پس از آنکه به استخدام دولت انگلیس درآمد، مأمور شد به اصفهان برود و مدیریت تلگرافخانهٔ این شهر را برعهده بگیرد. او در دوران اقامت در اصفهان آنقدر مجذوب زندگی در این شهر شد که پس از پایان مأموریتش با یک دوربین عکاسی به اصفهان بازگشت. وی در بازگشت به ایران در ۱۸۷۰ با مریم حق‌نظر از ارمنیان ایران ازدواج کرد و در همین شهر زندگی خود را اغاز کرد.
 
هولتزر کار عکاسی خود را از همین زمان آغاز کرد و مجموعه با ارزشی از اصفهان در عصر حکومت ضل السلطان شاهزاده قاجاری عکاسی کرد. عکس های او که به شمار هزار می رسد بیشتر مربوط به اصفهان و تعدادی نیز از قم و کاشان و تهران را در بر می گیرد. کتاب‌های"هزار جلوه زندگی" و "ارنست هولتسر، ايران در يكصدوسيزده سال پيش" در برگیرنده عکس هایی از این عکاس عهد قاجار است. در کنار عکس ها از او یادداشت هایی نیز درباره زندگی مردم، اداب و رسوم، پیشه‌ها در این عصر باقی مانده است. هولتسر در ۳ ژوئیهٔ ۱۹۱۱ در جلفای اصفهان درگذشت. عکس های زیر از مجموعه ارنست هولتزر است که در خبرگزاری مهر منتشر شده است. اولین عکس از این مجموعه تصویری از خود عکاس در پیری به همراه خانواده اش است.
 
 
منبع: فرارو