منوی اصلی
چه زمانی باید به یک اورولوژیست مراجعه کنیم؟
- نمایش از شنبه, 03 بهمن 1394 09:37
- دسته: سلامت
- بازدید: 1460
در صورت مشاهده این موارد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید
جیم زمانی که ۴۸ ساله بود به خاطر دیدن خون در ادرارش بعد از انجام کارهای سخت و شدید به یک پزشک عمومی مراجعه کرد. در آن زمان پزشک عمومی هیچ نمونه خونی در ادرار او مشاهده نکرد و به همین خاطر نیز گفت که جای نگرانی نیست و احتمالا این خون به خاطر کار و یا ورزشهای سنگین بوده است. پزشک او در این مورد زیاد نگران نبود و میگفت برخی از مردان در ادارا خود خون مشاهده میکنند و این موضوع نباید جای نگرانی باشد زیرا نشانهای از عفونت در ادرار دیده نشده است. دو سال بعد، جیم به خاطر مشاهده مکرر خون در ادرار به پزشک جدیدی مراجعه کرد. پزشک او را به یک اورولوژیست معرفی کرد. پزشک متخصص نیز یک توده سرطانی نسبتا بزرگ و تهاجمی در مثانه او تشخیص داد. درسی که از این ماجرا باید گرفت این است که برخی از نشانهها باید جدی گرفته شود. اما سوال اینجاست که چه زمانی باید به یک اورولوژیست مراجعه کنیم؟ در این مقاله قصد داریم نشانههای عمومی و شرایطی را بیان کنیم که با مشاهده آنها باید سریعا به یک پزشک متخصص اورولوژیست مراجعه کنید:
اگر شما درد بیضه دارید و یا تودهای را در آن احساس میکنید، باید به یک متخصص مراجعه کنید تا از نبود مورد خاص مطمئن شوید. در اینگونه موارد ممکن است عفونت و یا التهاب داشته باشید اما پیچ خوردگی یا سرطان چیزی است که باید سریعا مورد مداوا قرار گیرد. متاسفانه بیشتر مردان با سرطان بیضه تشخیص داده نمیشوند و ماهها با همین حال رها میگردند.
خون در ادرار: خون در ادرار به نام هماچوری نیز شناخته شده است و یکی دیگر از دلایلی است که باید در صورت مشاهده به یک اورولوژیست مراجعه کرد. حتی اگر خون در ادرار کم باشد و یا یکبار مشاهده گردد نباید نادیده گرفته شود. هماچوری میتواند خونی باشد که شما مشاهده میکنید و یا اینکه خونی باشد که در آزمایشگاه مشاهده میشود. اصلا فکر نکنید که خون در ادرار مسئله مهمی نیست. حتی اگر خون موجود در ادرار زیاد هم مهم نباشد میتواند علامت هشداردهندهای باشد که باید جدی گرفته شود.
اگر PSA بالایی دارید و یا اینکه آزمایش ادرار شما غیر عادی است باید به یک اورولوژیست مراجعه کنید. بالا رفتن PSA نیز میتواند نگران کننده باشد. هیچ شکی نیست که تشخیص زود هنگام و به موقع یک سرطان پروستات تهاجمی میتواند جان فرد را نجات دهد. توجه نکردن به علائم میتواند نتایج بسیار بدی به همراه داشته باشد.
اگر مردی سرطان پروستات داشته باشد، پس یک اورولوژیست میتواند پیشنهادهای خوبی برای او ارائه دهد. درمانهای مختلفی همچون شیمی درمانی، تشعشع، هورمون درمانی یا جراحی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
اگر فردی قادر به دفع ادرار نباشد (احتباس ادراری) باید توسط یک اورولوژیست مورد ارزیابی قرار گیرد. در اینگونه موارد باید تشخیص داده شود که این بیماری یک مشکل بلند مدت است و یا اینکه میتوان با تدابیر مختلف آن را درمان کرد.
سنگ کلیه دلیل دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. اگرچه تمامی پزشکان میتوانند درد حاصل از این سنگها را درمان کنند، اما تنها یک اورولوژیست متخصص است که میتواند با تکنیکهای پیشرفته غیر جراحی سنگ را خارج کند.
تودههای کلیوی و یا تومورها همیشه باید توسط یک اورولوژیست ارزیابی شود. در روزگاران قدیم ، برای یک دکتر پیدا کردن یک توده در کلیه بیمار بسیار معمول بود. این موضوع میتواند تشخیص سرطان را نادیده بگیرد و یا در مواردی باعث گسترش بافتهای سرطانی گردد. امروزه یک متخصص اورولوژیست اغلب میتواند نوع توده را تشخیص دهد و از آزمایشهای غیر تهاجمی برای اینکار استفاده کند. پیشرفت در جراحی لاپاروسکوپی و رباتیک درمان سرطان کلیه را متحول کرده است.
ناباروری در مردان نیز باید به صورت گسترده مورد تست و بررسی قرار گیرد. این مورد نیز باید توسط یک اورولوژیست متخصص انجام شود. در اغلب اوقات، مشکلات اساسی دیگری نیز وجود دارد که باید درمان شود. تکنیکهای درمانی پیشرفته برای درمان برخی از مشکلات همچون واریکوسل باید اتخاذ گردد. واریکوسل مجموعهای از رگ در کیسه بیضه است. برای موارد چالش برانگیز، بازسازی میکروسکوپی از VAS یا بازیابی اسپرم ممکن است نیاز باشد.
منبع: مجله سلامت