چه زمانی واقعا به آنتی بیوتیک نیاز دارید؟

از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک بپرهیزید

 

ترس از مصرف بیش از حد آنتی‌بیوتیک و ایجاد مقاومت باکتریایی نسبت به درمان، منطقی و توجیه‌پذیر است: این داروها تنها باید برای درمان عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد میکروبی مصرف شوند، نه برای بیماری‌های ویروسی رایج مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا. اصرار به درمان با آنتی بیوتیک نداشته باشید و اگر پزشک‌تان آن را تجویز نمود بپرسید آیا واقعا لازم است. طبق تحقیقی جدید بیشتر از ۲۵درصد از تجویزهای سرپایی آنتی‌بیوتیک برای بیماری‌های تنفسی، عموما غیرضروری هستند، و این آمار قابل توجه است. درمورد عفونت‌های خفیف، سعی کنید یک یا دو روز صبر کنید تا ببینید خودش بهتر می‌شود یا نه، البته به‌شرط این‌که پزشک‌تان موافق باشد. اگرعلائم بدتر شدند به پزشک‌تان مراجعه کنید چون دراین زمان باید آنتی‌بیوتیک را شروع کنید، اما اغلب بدن خودش درمانش می‌کند، مخصوصا اگر دلیلش ویروسی باشد.

روی شیوه‌هایی متمرکز شوید که به کنترل علائم ناراحت‌کننده کمک می‌کنند و نیازی به دارو ندارند، مانند نوشیدن آب فراوان و استراحت کافی. البته، پیشگیری بهترین درمان است. سیگار نکشید، تغذیه سالم و مناسب داشته باشید، فعالیت بدنی داشته باشید، استرس‌تان را بخوبی مدیریت کنید و حداقل ۷ساعت خواب شبانه داشته باشید. واکسن سالیانه آنفلوآنزا را فراموش نکنید و در طول فصل سرما دست‌های‌تان را مکررا بشویید.

هرگز خوددرمانی نکنید و سفارش آنلاین آنتی‌بیوتیک ندهید، اگر هم پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز کرد تا انتها مصرف کنید، از آنتی‌بیوتیک کس دیگری استفاده نکنید. با مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک و ایجاد مقاومت نسبت به آن، بیشتر به خودتان آسیب خواهید رساند تا فایده، چون تعادل میان باکتری‌های خوب و بد را مختل کرده و ریسک واکنش‌های آلرژیک را دربرخواهد داشت.

اگر آنقدر مریض هستید که احساس می‌کنید نیاز به آنتی‌بیوتیک دارید، پس لازم است به پزشک مراجعه نمایید تا تصمیم بگیرد آیا نیازی به تجویز آنتی‌بیوتیک هست یا نه. شکل‌های دیگر درمان با آنتی‌بیوتیک را امتحان کنید مانند پماد یا قطره چشم طبق دستور، و دوره درمان تجویز شده را کامل کنید.

 

منبع: مجله سلامت