منوی اصلی
دانشآموختههای دکتری با طرح شهید چمران به کمک حل چالشهای بوشهر میآیند
- نمایش از چهارشنبه, 03 اسفند 1401 09:48
- دسته: اجتماعی
- بازدید: 253
بوشهر - ایرنا - سرپرست بنیاد نخبگان استان بوشهر گفت: با آغاز طرح پسا دکتری "شهید چمران" در این استان، دانشآموختگان برتر دانشگاهها و پژوهشگاهها میتوانند با انجام طرحهای پژوهشی اولویتدار یا تقاضا محور به حل مسائل این استان کمک کنند.
آزاده میر وکیلی روز دوشنبه در حاشیه آیین رونمایی از طرح شهید چمران بنیاد ملی نخبگان در استان بوشهر در گفتوگو با ایرنا، اعلام کرد: از پایان تحصیلات دانش آموختگان تا اشتغال و جذب در دانشگاه یا صنعت یک تا ۲ سال زمان میبرد که در این مدت میتوانند برای استفاده از این جایزه استفاده کنند و با فراغ بیشتری برای اشتغال خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه طرح شهید چمران ارتقای توان توانمندیهای پژوهشی، فناورانه و آموزشی دانش آموختگان دوره دکتری را دنبال میکند، افزود: سالانه پنج نفر از دانش آموختگان دوره دکتری میتوانند در قالب این طرح یک طرح پژوهشی اولویتدار استان بوشهر یا یک طرح تقاضا محور صنعتی که یکی از چالشهای صنعت این استان را حل کند، با کمک استاد میزبان به عهده گیرند.
میروکیلی گفت: اولویت جایزه شهید چمران در استان بوشهر با طرحهای فناورانه مزیتی استان بوشهر یعنی حوزههای انرژی، فناوریهای دریایی، کشاورزی، شیلات و محیط زیست است.
سرپرست بنیاد نخبگان استان بوشهر گفت: استاد میزبان نیز از دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی یا دیگر دانشگاههای این استان انتخاب میشود و میتوانند میزبان دانش آموختگان برتر کشور باشند.
وی با بیان اینکه ترجیح بنیاد نخبگان استان بوشهر استفاده از دانشآموختگان بومی این استان است، گفت: در این ۲ سال اجرای طرح پژوهش، با کمک بنیاد رشد و اندیشه سازندگی حقوقی معادل استادیار دانشگاه تهران به این افراد پرداخت میشود.
میروکیلی با اشاره به تفاهمنامه بنیاد نخبگان و بنیاد رشد و اندیشه سازندگی استان بوشهر برای اجرای این طرح، ادامه داد: ۳۰ درصد حق الزحمه این دانش آموختگان از سوی بنیاد رشد و ۷۰ درصد از سوی بنیاد ملی نخبگان پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: بنیاد نخبگان وظیفه شناسایی پنج دانش آموخته برتر را دارد و پس از ثبت نام از این شرایط و ویژگیهای آنها را بررسی و امتیاز دهی میکند.
سرپرست بنیاد نخبگان استان بوشهر گفت: دانش آموختگان که موفق به کسب جایزه شهید چمران میشوند، علاوه بر استفاده از این طرح، از دیگر مزایا و امکانات این بنیاد مانند بیمه تکمیلی، تسهیلات مسکن و دیگر خدمات نیز بهرهمند میشوند.
بوشهر دومین استان کشور در اجرای طرح شهید چمران است
نایب رئیس هیات مدیره بنیاد رشد و اندیشه سازندگی استان بوشهر نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از اهداف این بنیاد کمک به توسعه زیرساختهای استان است که کمک به حوزههای علمی و آموزشی ، پژوهشی و فرهنگی یکی از مهمترین بخشهای آن است.
حسن ابراهیمی با اشاره به اقدامات مشترک بنیاد رشد و اندیشه سازندگی و بنیاد نخبگان استان بوشهر در سالهای اخیر، بیان کرد: یکی از اثربخشترین اقدامات طرح پسا دکتری شهید چمران است که در بوشهر به عنوان دومین استان کشور پس از فارس اجرایی شد.
وی افزود: این طرح در راستای اهداف مشخص، حمایتهای خوبی از دانش آموختگان به ویژه افراد بومی میکند که طرح آنها برای حل مشکلات استان بوشهر سودمند باشد.
ابراهیمی ادامه داد: طرح امید آفرین از دیگر طرحهای مشترک این ۲ بنیاد در استان بوشهر است که امسال دوره ششم آن فراخوان شده و تاکنون ۱۲۳ نفر از دانشجویان و پژوهشگران بومی و غیر بومی در آن ثبت نام کردهاند.
نایب رئیس هیات مدیره بنیاد رشد و اندیشه سازندگی استان بوشهر توضیح داد: طرح امید آفرین در سه حوزه پزشکی با نام پروفسور نبی پور، در حوزه فنی و ریاضی به اسم پروفسور مشفقیان است و در حوزه علوم انسانی به نام پروفسور حمیدی برگزار میشود تا از بزرگان علمی این استان تجلیل شده باشد.
وی گفت: در قالب این طرح ضمن تجلیل از اساتید بوشهری، توجه به توان دانشجویان و پژوهشگران نخبه و هموار کردن راه برای افرادی که میخواهند در حل مسائل استان نقش آفرینی کنند را به عنوان هدف دنبال میکند.